Etusivu » Hyvät käytännöt

Hyvät käytännöt


Tähän osioon on kerätty Suomesta ja muualta sellaisia rikollisuuden ehkäisyn käytäntöjä ja hankkeita, joiden ideoita voidaan hyödyntää paikallisessa rikoksentorjuntatyössä ja rikosten ehkäisyhankkeiden suunnittelussa. Tässä esiteltävien menetelmien toimivuudesta on olemassa tutkimusnäyttöä – joskin tutkimukset ovat varsin eritasoisia ja on huomattava, että tutkimusnäyttö voi myös esittää varauksia menetelmän käyttöön.

Hyvien käytäntöjen esittelyt on suunnattu rikosten ennaltaehkäisyyn liittyvää työtä tekeville ja suunnitteleville. Rikoksentorjuntaneuvoston tutkimusjaosto kokoaa parhaillaan suomalaista rikoksentorjunnan arviointitutkimuksen tietokantaa, joka paneutuu tarkemmin tutkimusasetelmiin ja arviointien tuloksiin ja hyödyttää niin arviointitiedon käyttäjiä kuin tuottajiakin.

Hyvien käytäntöjen listaa täydennetään jatkuvasti ja esiteltäviä hankkeita voi myös ehdottaa rikoksentorjuntaneuvoston sihteeristölle. Rikoksentorjuntakilpailuhankkeiden kuvauksia löytyy puolestaan kilpailusivujen alta.

Hyvät käytännöt löytyvät nimen perusteella aakkosjärjestyksessä ohesta omilta alasivuiltaan. Lisäksi hyvää käytäntöä voi hakea alla olevan aihelistauksen perusteella. Kustakin käytännöstä/hankkeesta kuvataan sen tausta, tavoitteet, kohderyhmä, menetelmä käytännössä, vaikuttavuus tutkimustiedon perusteella ja menetelmän soveltaminen tai soveltamismahdollisuudet Suomessa sekä annetaan lisätiedon lähteitä linkkeineen.

 
Julkaistu 23.11.2016
Sivun alkuun |