Suomeksi - På svenska - In English

Rikoksentorjuntaneuvosto

Rikoksentorjuntaneuvosto

Etusivu » Neuvosto » Organisaatio » Tutkimusjaosto » Rikoksentorjunnan arviointitutkimuksen tietokanta

Rikoksentorjunnan arviointitutkimuksen tietokanta

Miten rikoksentorjuntatoimet onnistuvat vähentämään rikollisuutta tai lisäämään turvallisuutta? Tämä voidaan tietää vain tutkimuksen avulla. Rikoksentorjuntaneuvoston tutkimusjaosto on siksi kehittänyt rikoksentorjunnan arviointitutkimuksen tietokantaa. Sen tarkoituksena on koostaa kotimainen rikoksentorjunnan arviointitutkimus yhteen helppokäyttöiseen tietokantaan. Kanta sisällyttää arviointitutkimukset (ml. hyväksytyt opinnäytteet) sellaisista toimenpiteistä, joilla on haluttu vähentää rikollisuutta tai lisätä turvallisuutta. Tarkempaa tietoa siitä, mitä tutkimuksia kantaan sisällytetään, saat tietolomakkeen saatekirjeestä alla olevan linkin kautta.

Tietokanta sisältää enemmän tietoa kuin pelkkä kirjallisuusluettelo. Se kuvaa yhteismitallisessa muodossa arvioidut toimenpiteet, tutkimusasetelmat ja arviointien tulokset. Tavoitteena on helpottaa arviointitiedon käyttöä tavalla, joka auttaa sekä tiedon tuottajia että käyttäjiä. Käyttäjät voivat sen avulla selvittää, onko jotakin toimenpidettä arvioitu maassamme, ja jos on, mikä on ollut arviointitutkimuksen tulos. Tietokanta pyrkii myös tukemaan ja korostamaan rikoksentorjunnan arviointitutkimuksen asemaa, arvostusta ja näkyvyyttä osana kokeilukulttuurin kehittämistä.

Tietokanta on avattu toukokuussa 2016 ja se on aluksi tietojen keruuvaiheessa. Kun siihen on kertynyt riittävä määrä tutkimuksia, kantaan perustuva taulukko avataan vapaasti kaikkien tiedon tarvitsijoiden käyttöön. Tietokantaan tietoja syöttäneille lähetetään tästä tieto sähköpostitse. Muiden käyttäjien kannattaa seurata tätä verkkosivustoa.

Rikoksentorjuntaneuvoston tutkimusjaosto pyytää kaikkia rikoksentorjunnan arviointitutkimusta tekeviä tutkijoita antamaan tutkimuksistaan tiedot tietokantaan. Huomaathan, että voit syöttää tietoja myös vanhemmista tutkimuksista, kanta ei ole rajattu vain uusiin tutkimuksiin.

Pääset syöttämään tietoja tästä linkistä.

Lisätietoja:

Janne Kivivuori, tutkimusjaoston puheenjohtaja, RTN, janne.kivivuori(at)helsinki.fi

Markus Alanko, erikoissuunnittelija, RTN, markus.alanko(at)om.fi

 
Julkaistu 3.6.2016
Sivun alkuun |