Avustushakemuksen täyttäminen

Avustukset

Oikeusministeriö myöntää avustuksia paikallisille rikoksentorjuntahankkeille.

Vuodesta 1998 lähtien oikeusministeriö on vuosittain myöntänyt yhteisöille osarahoituksena avustuksia paikallisiin rikoksentorjuntahankkeisiin. Avustus on tarkoitettu virittämään paikallisia rikoksentorjuntahankkeita ja -yhteistyötä sekä sitouttamaan paikallisia resursseja rikoksentorjuntaan. Vuodesta 2000 lähtien jaossa on lisäksi ollut avustuksia toteutettujen hankkeiden tulosten arviointiin.

Kunkin vuoden avustukset julistetaan haettavaksi alkuvuodesta ja päätökset avustettavista hankkeista tehdään kevään aikana. Kaikille avustusta hakeville ilmoitetaan päätöksistä kirjallisesti. Avustusta hakevien ja hakemista suunnittelevien tulee tutustua valtionavustuksen hakuohjeisiin.

Vuoden 2018 avustushaku päättyy 29. maaliskuuta. Haemme hankkeita, joissa kehitetään kansallisen rikoksentorjuntaohjelman tavoitteiden mukaisesti paikallista rikoksentorjuntatyötä ja asukkaiden osallistumista siihen. Erityisenä teemana on osallistuva budjetointi.

Hakemukset tulee toimittaa 29.3.2018 kello 16.15 mennessä oikeusministeriölle osoitteeseen PL 25, 00023 VALTIONEUVOSTO. Hakemusten tulee olla perillä oikeusministeriössä ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Ei riitä, että hakemus postitetaan määräaikaan mennessä. Tiedoksi myös, että jos hakemuksen haluaa tuoda oikeusministeriöön henkilökohtaisesti, siitä pitää ilmoittaa etukäteen Katriina Kiviharjulle, p. 02951 50254.

Lue hakuilmoitus

Hakuohjeet ja lomake

Infotilaisuus rikoksentorjunnan avustusten hakemisesta 12.3.

Rikoksentorjuntaneuvoston sihteeristö järjestää infotilaisuuden rikoksentorjuntaan varatuista valtionavustuksista.

Tilaisuudessa käydään läpi hakuprosessia, avustuksen käytön raportointia ja hankkeiden suunnittelua sekä toteutusta.

Tilaisuus järjestetään 12.3.2018 klo 1416.30 oikeusministeriössä osoitteessa Eteläesplanadi 10.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen: katriina.kiviharju(at)om.fi