Tietoa sivustosta

Rikoksentorjuntaneuvosto on valtioneuvoston nimeämä asiantuntija- ja yhteistyöelin, joka suunnittelee ja toteuttaa toimia rikollisuuden ehkäisemiseksi. Neuvoston verkkosivuilla välitetään tietoa mm. rikoksentorjunnan ajankohtaisista asioista, neuvoston toiminnasta sekä rikoksentorjunnan menetelmistä. Tämän sivuston päätoimittajana toimii viestintäasiantuntija Riikka Kostiainen.

Rikoksentorjuntaneuvoston sivuston suomenkielinen osio on laajin, mutta olennaisin sisältö löytyy myös ruotsiksi. Englanninkielinen osio on selvästi suppeampi.

Sisällön ylläpidossa pyritään sisällön oikeellisuuteen ja ajantasaisuuteen. Rikoksentorjuntaneuvosto ei vastaa palvelussa mahdollisesti esiintyvistä teknisistä virheistä. Neuvosto ei myöskään ole vastuussa sellaisesta haitasta, joka johtuu teknisestä häiriöstä tai palveluun linkitetystä materiaalista, joka on ulkopuolisten osapuolten julkaisemaa.

Haku

Tietoa voi etsiä sivuilta hakutoiminnon avulla. Tiedon löytymistä helpottaa myös sivukartta.

Linkit

Palvelun sisäiset linkit aukeavat samaan selainikkunaan. Linkit palvelun ulkopuolelle avautuvat uuteen selainikkunaan. Sivun sisältöön liittyvät linkit ovat pääsääntöisesti sisällön jälkeen.

RSS-palvelu ja Twitter

Rikoksentorjuntaneuvoston verkkosivuston uutiset ovat saatavilla RSS-palveluna. Uutisotsikoiden yhteyteen tulee liittää maininta lähteestä. Otsikkolinkkien käyttö on sallittu ainoastaan hyvän tavan mukaisissa asiayhteyksissä, ja niitä ei saa käyttää osana maksullisia palveluja.

Rikoksentorjunnan uutisia ja ajankohtaisia tapahtumia voi seurata myös neuvoston Twitter-tilillä.

Verkkosivujen sisältöjä on mahdollista jakaa Facebookiin, Twitteriin ja LinkedIniin.

Verkkopalveluun linkittäminen

Verkkopalvelussa oleviin teksteihin saa vapaasti linkittää ja tekstiä voi lainata, mutta tällöin lähde on ehdottomasti mainittava. Aineiston muunlaisesta käytöstä on aina sovittava erikseen rikoksentorjuntaneuvoston sihteeristön kanssa.

Evästeet

Lisätietoa sivustolla käytetyistä evästeistä

Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä oikeusministeriön palveluissa

Palaute ja lisätietoja

Sivustosta ja sen sisällöstä voi antaa palautetta rikoksentorjuntaneuvoston sihteeristölle osoitteeseen rikoksentorjunta.om(at)gov.fi. Lisätietoja saa samasta osoitteesta. Palautetta voi lähettää myös käyttämällä sivuillamme olevaa palautelomaketta.