Rikoksentorjuntaneuvoston uutisia ja tiedotteita

Selaa uutisia ja tiedotteita. Vuosipainikkeesta pääset vaihtamaan uutisen julkaisuvuotta.

Tiedotteet ja uutiset

 • Yhteisöjen vahvistaminen auttaa kohtaamaan turvapaikanhakijat
  Tiedote 17.12.2015

  Rikoksentorjuntaneuvoston järjestämässä seminaarissa esiteltiin hyviä malleja turvapaikanhakijoiden kohtaamiseksi sekä uusien ja vanhojen asukkaiden vuoropuhelun ja turvallisuudentunteen lisäämiseksi. Rikoksentorjuntaneuvosto painottaa seminaarissa julkaistussa kannanotossaan, että uusien ja vanhojen asukkaiden huoli turvallisuudesta on aito ja se on otettava vakavasti. Kansalaisjärjestöillä ja vapaaehtoistyöllä on merkittävä rooli turvallisuuden rakentamisessa.

 • Haasteen 4/2015 teemana historia
  Uutinen 11.12.2015

  -

 • Haasteessa 3/2015 teemana poliisi
  Uutinen 25.9.2015

  -

 • Rikoksentorjuntakilpailun voitti Otan vastuun -verkkoaineisto
  Tiedote 23.9.2015

  Kansallisen rikoksentorjuntakilpailun teemana oli tänä vuonna kyberrikollisuus. Kilpailussa etsittiin hankkeita, jotka ehkäisevät esimerkiksi tietomurtoja, petoksia tai lasten seksuaalista hyväksikäyttöä verkossa. Kilpailun voitti Pelastakaa Lapset ry:n hanke, jossa tuotettiin suomenkielinen verkkomateriaali ihmisille, jotka tuntevat seksuaalista kiinnostusta lapsiin ja lasten kuviin. Hanke edustaa Suomea Euroopan rikoksentorjuntakilpailussa joulukuussa Luxemburgissa.

 • Uusi rikoksentorjuntaneuvosto asetettu
  Tiedote 10.9.2015

  Valtioneuvosto asetti tänään 10.9. rikoksentorjuntaneuvoston lokakuun alusta alkavaksi kolmivuotiskaudeksi. Neuvoston uusi puheenjohtaja on kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski Helsingistä. Varapuheenjohtajana toimii poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

 • Haasteessa 2/2015 teemana väkivaltainen radikalisoituminen
  Uutinen 5.6.2015

  -

 • Vuoden 2015 valtionavustukset rikoksentorjuntahankkeisiin myönnetty
  Uutinen 13.5.2015

  -

 • Rikoksentorjuntakilpailu käynnistyy - aiheena kyberrikollisuus
  Tiedote 11.5.2015

  Oikeusministeriö järjestää kansallisen rikoksentorjuntakilpailun, jonka voittaja edustaa Suomea vuoden 2015 Euroopan rikoksentorjuntakilpailussa. Teema on tänä vuonna kyberrikollisuuden eli tietoverkkoihin kohdistuvan tai niitä hyödyntävän rikollisuuden ehkäisy. Teknologisen kehityksen luomat uudet rikoksentekotavat ovat vaikuttaneet suomalaisten arjen turvallisuuteen nopeasti. Osin on kyse uudenlaisesta rikollisuudesta, mutta monilta osin perinteisestä rikollisuudesta, kuten petoksista ja kunnianloukkauksista, joiden tekoon tietoverkot ovat luoneet uusia mahdollisuuksia.

 • Haasteessa 1/2015 teemana päihteet
  Uutinen 13.3.2015

  -