Mikä on Haaste-lehti?

Haaste-lehti käsittelee rikoksentorjuntaa, kriminaalipolitiikkaa ja rikollisuutta koskevaa tutkimusta. Aiheita ovat siten mm. rikollisuuden ehkäisy, rikosilmiöt, rikosten tekijät ja uhrit, rangaistukset, viranomaisyhteistyö, turvallisuussuunnittelu, rikostilastot, kriminologia ja rikoslainsäädäntö.

Haaste-lehdessä julkaistaan asiantuntija-artikkeleita, kannanottoja ja haastatteluja. Kukin numero rakentuu teema-artikkeleista ja vakiopalstoista. Numeroiden ilmestymisen välissä julkaistaan Haaste-blogeja erityisesti ajankohtaisista tutkimusaiheista. 

Lehteä julkaisevat rikoksentorjuntaneuvosto ja oikeusministeriö.  Haaste ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Se on ilmestynyt vuodesta 2001 alkaen. Haaste-lehteä julkaistaan vain verkossa vuodesta 2021 alkaen. Vuosina 2001–2020 ilmestyneet painetut lehdet ovat saatavilla pdf-muodossa lehtiarkistossa näillä sivuilla. Edellisen verkkoversion sisältö on vielä vuonna 2021 käytettävissä vanhoilla verkkosivuilla.

Haaste on tarkoitettu rikollisuuteen liittyvien ongelmien parissa työskenteleville sekä aihepiiristä muutoin kiinnostuneille. Lehden kohderyhmään kuuluvat siten mm. sosiaali-, koulu- ja nuorisotoimi, yhdyskuntasuunnittelu, elinkeinoelämä, kirkko, kansalaisjärjestöt, media ja tutkimuslaitokset sekä luonnollisesti poliisi, oikeuslaitos ja rikosseuraamusala.

Tilaa Haaste-lehden uutiskirje suoraan sähköpostiisi!

Haasteen 2021 aikataulut ja teemat