EUCPN:n käsikirja rikoksentorjuntahankkeiden arvioinnista saatavilla suomeksi

Julkaisuajankohta 8.10.2014 19.46
Uutinen

Euroopan rikoksentorjuntaverkosto (EUCPN) julkaisi vuonna 2013 käsikirjan hankkeiden arvioinnista. Käsikirjan toinen osa tarjoaa käytännön ohjeita rikoksentorjuntaa koskevien hankkeiden arvioitiin ja on nyt käännetty suomeksi.

Euroopan rikoksentorjuntaneuvosto on tuottanut viime vuosina useita rikoksentorjunnan käsikirjoja ja teemakatsauksia. Ne ovat pääsääntöisesti saatavilla vain englanninkielisenä. Tärkeä rikoksentorjuntahankkeiden arviointia koskeva käsikirja on nyt saatavilla myös muilla kielillä, suomi mukaan lukien.

Rikoksentorjuntahankkeiden arvioinnin käsikirja on suunnattu ihmisille, jotka työskentelevät rikoksen ehkäisyn parissa ja joilla on vain vähän kokemusta arvioinnista. Käsikirja on syntynyt Irlannin puheenjohtakaudella järjestettyjen asiantuntijatapaamisten keskustelun perusteella. Julkaisuun on koottu käytännönläheisiä esimerkkejä ja vinkkejä. Käsikirjassa käydään läpi mm. arvioinnin tarve, arvioinnin suunnittelu, tiedonkeruu ja raportointi.

Muuta EUCPN:n ajankohtaista materiaalia

Tänä vuonna EUCPN on julkaissut myös oppaat tehokkaista nuorille suunnatuista interventioista (Mentoring and leisure-time activities. A guide to effective youth interventions) sekä perheväkivallan ehkäisystä (The best practice of the European Crime Prevention Award 2013. A guide for practitioners of prevention of domestic violence). Lisäksi se on julkaissut raportin korruptiota ja laitonta maahanmuuttoa käsitelleestä seminaarista sekä muutaman hankearvioinnin eri maista.

Viime vuonna on julkaistu esimerkiksi hyödyllinen opas rikoksentorjuntahankkeiden kustannus-hyötyanalyysista (Hands-on guide to costs-benefit-analysis of crime prevention efforts). EUCPN:n verkkosivujen kirjastosta voi hakea pdf-julkaisuja joko julkaisuvuoden tai aihepiirin mukaan.

»Rikoksentorjuntaa koskevien hankkeiden arviointi. EUCPN:n käsikirjasarja nro 3. (Käännös 2014)

www.eucpn.org