Haasteessa 1-2/2020 teemana rikoksen uhri

Julkaisuajankohta 27.3.2020 15.40
Uutinen

Haaste-lehden 1-2/2020 teemana on rikoksen uhri. Numerossa käsitellään mm. rikoksen uhrin aseman nykytilaa, haavoittuvia rikoksen uhreja sekä sitä, miten yhteiskunta ja rikosoikeusjärjestelmä tunnistavat uudenlaisia tilanteita ja uhrikokemuksia. Aiheita ovat esimerkiksi ihmiskauppa, turvapaikanhakijanaisten kokema väkivalta sekä kunniaan liittyvän väkivallan ja digitaalisen väkivallan uhrit. 

Kriminaalipolitiikan vaikuttajia -sarjassa on haastateltavana Rikosuhripäivystyksen toiminnanjohtaja Leena-Kaisa Åberg. Hän näkee, että rikosuhridirektiivi ja Istanbulin sopimus ovat parantaneet uhrin asemaa, mutta vielä riittää tehtävää. Kriminologia-palstalla etsitään käyttäytymistieteen näkökulmasta vastauksia rikollisuuden syihin. Kyberrikos-palstan aiheena ovat helsdesk-huijaukset. Rikoksentorjunta-palstalla puolestaan neuvoston pääsihteeri Aarne Kinnunen käy läpi Haaste-lehden perustamisen ja kriminaalipolitiikan suuret muutokset lehden olemassaolon aikana.

Tuore numero on viimeinen lehden paperiversio. Jatkossa Haaste lmestyy vain verkossa ja samalla lehteä uudistetaan. Tavoitteena on, että seuraava Haaste ilmestyy syksyllä, mutta aikatauluun ja tuleviin teemoihin voidaan palata vasta, kun koronaviruksen aiheuttama poikkeustila on ohi. Sillä välin kannattaa käyttää hyödyksi lehden arkistojen aarteita eli asiantuntevia artikkeleja rikoksentorjunnan ja kriminaalipolitiikan eri teemoista. Haasteen uutiskirjeen voi tilata suoraan sähköpostiin tällä lomakkeella.

Lue uusin lehti osoitteessa www.haaste.om.fi!