Hyppää sisältöön

Uusi rikoksentorjuntaneuvosto asetettu

10.9.2015 18.43 | Julkaistu suomeksi 14.11.2017 klo 18.46
Tiedote

Valtioneuvosto asetti tänään 10.9. rikoksentorjuntaneuvoston lokakuun alusta alkavaksi kolmivuotiskaudeksi. Neuvoston uusi puheenjohtaja on kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski Helsingistä. Varapuheenjohtajana toimii poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Rikoksentorjuntaneuvosto on oikeusministeriön yhteydessä toimiva asiantuntija- ja yhteistyöelin, joka käsittelee rikollisuuden ehkäisyyn, rikoksista aiheutuvien haittojen vähentämiseen ja turvallisuuden edistämiseen liittyviä kysymyksiä.

Neuvosto edistää paikallista rikoksentorjuntaa muun muassa antamalla asiantuntija-apua, osallistumalla oikeusministeriön myöntämän taloudellisen tuen jakoon ja tiedottamalla rikoksentorjunnan hyvistä käytännöistä.

Tulevalla toimikaudella neuvoston työssä painottuu rikoksentorjunnan tietopohjan vahvistaminen ja paikallisen rikoksentorjuntatyön kehittäminen. Neuvoston toimikauden aikana tullaan laatimaan kansallinen rikoksentorjuntaohjelma. Ohjelman tavoitteena on edistää paikallista osallisuutta rikosten torjunnassa ja asukkaiden turvallisuuden ja viihtyisyyden parantamisessa.

Lisätietoja:
rikoksentorjuntaneuvoston pääsihteeri, erikoissuunnittelija Minna Piispa, puhelin 02951 50223, ja
hallitusneuvos Leena Kuusama, puh. 02951 50508