Hyppää sisältöön

Vuoden 2018 rikoksentorjunnan avustukset myönnetty

31.5.2018 11.57
Uutinen

Oikeusministeriö myönsi avustusta neljälle paikalliselle rikoksentorjuntahankkeelle yhteensä 70 000 euroa. Erityinen teema tänä vuonna oli osallistava budjetointi.

Avustushakemuksia saapui määräaikaan mennessä oikeusministeriöön yhteensä 9 kappaletta ja haettujen avustusten yhteissumma oli 190 545 euroa. Avustusta saivat seuraavat toimijat/hankkeet:

1. Kalliolan Setlementti ry 12 000 euroa Naapuruuskohtauttamo -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on työpajojen ja naapuruuskampanjan avulla osallistaa alueen asukkaita turvallisen ja toimivan kohtaamispaikan luomiseen.

2. Turun kaupunki 13 000 euroa Ratkaisut turvallisuuden tunteen lisäämiseen -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on osallistaa asukkaat oman asuinalueensa turvallisuuden ja turvallisuuden tunteen parantamiseen.

3. Valo-valmennusyhdistys ry 16 000 euroa KNOW – kokemustieto nuorten rikostentorjunnassa -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on lisätä nuorten mahdollisuuksia keskustella sekä saada tietoa rikollisuudesta eri näkökulmista ja heille annetaan mahdollisuus osallistua itse turvallisen ympäristön kehittämiseen Itä-Helsingissä.

4.  Vantaan kaupunki 29 000 euroa Meidän Korso – Kaikkien Korso -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on antaa asukkaiden ja järjestöjen ideoida syrjäytymistä ehkäiseviä sekä yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta parantavia toimenpiteitä ja toteuttaa niitä.