Rikoksentorjuntakilpailu 2023 käynnistyy

Julkaisuajankohta 16.6.2023 9.30
Uutinen

Kansallisen rikoksentorjuntakilpailun teemana on tänä vuonna työperäisen ja muun ihmiskaupan ehkäiseminen.

Vuoden 2023 rikoksentorjuntakilpailussa etsitään hyviä käytäntöjä, joilla voidaan ehkäistä työssä tai muissa yhteyksissä tapahtuvaa ihmiskauppaa tai siihen rinnastettavaa hyväksikäyttöä. Ehdokashanke voi liittyä myös ihmiskaupan uhriksi joutuneen henkilön tukemiseen. Kilpailuhankkeissa voidaan käyttää erilaisia rikoksentorjunnan menetelmiä.

Voittajahanke edustaa Suomea Euroopan rikoksentorjuntakilpailussa.

Suomen ja myös Euroopan rikoksentorjuntakilpailussa ehdokkaat arvioidaan erityisesti seuraavien kriteerien perusteella: (1) Hankkeen tulee keskittyä rikollisuuden tai rikollisuuden pelon torjuntaan nimetyn teeman puitteissa. Lisäksi (2) hankkeen olisi hyvä olla dokumentoidusti tuloksellinen, sen tulisi (3) perustua yhteistyöhön ja (4) olla toistettavissa muissa jäsenmaissa sekä (5) olla innovatiivinen.

Suomen kilpailun voittajan valitsee syyskuussa oikeusministeriön kokoama riippumaton raati. Euroopan rikoksentorjuntakilpailun järjestää EU:n rikoksentorjuntaverkosto. Sen asettama tuomaristo valitsee voittajan, joka saa palkintona 10 000 euroa. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet kilpailuehdotukset saavat kunniamaininnan lisäksi 5 000 euroa. Palkinnot luovutetaan 13.–14. joulukuuta Valenciassa Espanjassa pidettävässä rikoksentorjuntakonferenssissa.

Kilpailuehdotusten on oltava oikeusministeriössä viimeistään 25. elokuuta.

Lisätietoja
Erityisasiantuntija Saija Sambou, p. 0295 150 352, [email protected] 

Ilmoittautumislomake ja lisätietoa kilpailusta